Wanneer:
27 oktober 2020 @ 19:30 – 20:45
2020-10-27T19:30:00+01:00
2020-10-27T20:45:00+01:00
Kosten:
Gratis
Contact:

Let op: dit evenement is i.v.m. de corona maatregelen omgezet naar een online event via ZOOM. De datum is GEWIJZIGD (van 13 oktober) naar dinsdagavond 27 oktober, 19.30 uur.

Zwerfafval als Wetenschap: bekijk hier de pitch over data gericht werken: https://www.youtube.com/watch?v=iJ-H4uTHWV0

Help mee met het proefproject Zwerfafvalkompas

Beste inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Zwerfafval is een probleem waar veel mensen zich aan ergeren en wat dierenleed en milieuschade verzoorzaakt omdat het veelal plastic betreft. Ook blikjes en sigarettenpeuken, de meest gevonden items, bevatten plastic.

De hoeveelheid zwerfafval neemt eerder toe dan af en het lijkt ondoenlijk om het op te ruimen. Met het verzamelen van informatie over soort en aantallen kunnen preventieve maatregelen genomen worden om zwerfafval tegen te gaan. Stichting Coast Busters wil, in samenwerking met de gemeente Katwijk en met de ondersteuning van GoClean de Liemers en uw hulp (!) proberen om het bestrijden van zwerfafval  naar een hoger plan te trekken. Dat wil zeggen, door te gaan meten. In de komende 2 maanden, november en december, start er daarom een proefperiode om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over zwerfafval in onze gemeente. Uw hulp is daarbij hard nodig.

Gedurende de meetperiode ruimen we het zwerfafval niet alleen op, maar registreren deze ook door van ieder object een foto te nemen en deze te uploaden in de app Litterati. Hier wordt uitleg over gegeven in een online ZOOM meeting op dinsdagavond 27 oktober om 19.30 uur. Aan deelnemende vrijwilligers worden hulpmiddelen ter beschikking gesteld, zoals een grijper en een telefoonhouder voor op de grijper. GoClean zal alle items die geupload worden “taggen”, zodat alle info nauwkeurig in beeld komt. Samen met de gemeente Katwijk wordt de date daarne geanaliseerd en bekeken welke gerichte maatregelen er op zgn. “hotspots” genomen kunnen worden.

Is er een locatie binnen onze gemeente die u zorgen baart en waar u graag ziet dat de gemeente maatregelen treft, breng deze dan gedurende de komende periode met data in beeld. Wij hopen op uw hulp en deelname gedurende deze pilot periode. Laten we samenwerken richting oplossingen en een schonere gemeente.

Geef u op voor de ZOOM meeting door een mail te sturen naar jutterskatwijk@gmail.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *