Missie

Stichting Coast Busters ontwikkelt en ondersteunt initiatieven ter bestrijding van de Plastic Soep. Wij faciliteren projecten waaraan burgers, ondernemers en overheden kunnen deelnemen en zo bij kunnen dragen aan een vermindering van het afvalprobleem, met name (plastic) zwerfafval. Primair doen wij dit in de regio’s Duin- en Bollenstreek en Leiden. Er wordt ook samengewerkt met soortgelijke landelijke initiatieven.

Visie

Onze insteek is vooral om pragmatisch te werk gaan door op een toegankelijke en bij voorkeur luchtige manier mensen, bedrijven en organisaties de gelegenheid te bieden in te stappen in projecten ‘vlak bij huis’ en hen te laten ervaren dat je op een eenvoudige manier al een bijdrage kan leveren; daarmee hen bewust te maken van de ernst van het probleem en zo deel te laten nemen aan de transitie naar een meer gebalanceerd gebruik van (natuurlijke) hulpbronnen.

Belangrijke aspecten bij het realiseren van onze doelstellingen zijn: zichtbaar maken, Informatie geven en doen! Maak zichtbaar hoe ernstig de (plastic) vervuiling nu al is in onze leefomgeving. Als dit zichtbaar maken begeleid wordt met het geven van informatie leidt dit tot bewustwording en tot bereidheid om te zelf ook mee te helpen in de transitie naar minder zwerfafval.

Bestuur

Voorzitter: Claar-els van Delft
Penningmeester: Louis van Schie

Stichting Coast Busters is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) erkend. Giften aan de stichting zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Klik hier voor ANBI documentatie.

Triodos bankrekening: NL43 TRIO 0379 6273 88
Kamer van Koophandel nummer: 74100041
RSIN nummer: 859771726
E-mail adres: info@coastbusters.nl

Stichting Coast Busters ontwikkelt en ondersteunt initiatieven ter bestrijding van de Plastic Soep. Wij faciliteren projecten waaraan burgers, ondernemers en overheden kunnen deelnemen en zo bij kunnen dragen aan een vermindering van het afvalprobleem, met name (plastic) zwerfafval. Primair doen wij dit in de Duin- en Bollenstreek en Leiden & omstreken, maar wij werken ook samen met soortgelijke landelijke initiatieven.

DOE MEE!
Scholen, verenigingen, ja en jij ook: handen uit de mouwen!!

Elke maandag- en vrijdagochtend van 9 tot 10 uur kun je op het strand van Katwijk meedoen met Jutters Katwijk. Met een juttas en grijper is er altijd afval te vinden dat anders (weer terug) de zee in spoelt of onder het zand verdwijnt.

Ruim je liever dicht bij huis afval op? Kijk dan op Straatjutters Katwijk. Zie wie in jouw omgeving de handen uit de mouwen steken en doe mee met een groeiende groep mensen die zelf in actie komen.

Of ga een keer met ons mee drijfvuilvissen in een kano of met je sup en help de regionale sloten, grachten en plassen te ontdoen van plastic afval. Ook voor minder geoefende kanoërs is er altijd wel een veilige plek in een stabiele 2-persoons kano te regelen. Wij maken tochten van Katwijk tot Leiden, Wassenaar en de Nieuwkoopse Plassen aan toe. In Leiden kan je ook heel goed terecht bij Plastic Spotter, zelfs vanaf de kant kan je al meehelpen met hun app Crowdwater. Wist je dat 3 oktober sinds 2020 statiegeldglazen heeft? Dat is te danken aan deze club mensen, die bekend werd met Canal Cups.

Heb je ideeën voor jouw wijk, vereniging of school, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Neem contact met ons op; wij helpen je graag aan een plan en middelen en kunnen via ons netwerk ook projecten op scholen ondersteunen.

Bedrijven

Op zoek naar een origineel èn zinvol bedrijfsuitje? Coast Busters biedt diverse faciliteiten en mogelijkheden om (de wateren in) jouw omgeving schoon te maken en jouw bedrijf op weg te helpen naar een ‘plastic neutrale’ aanpak. Van een frisse blik door jouw bedrijfsvoering tot een kanovloot waarmee we tot 10 personen te water gaan en plastic en ander afval opruimen kun je bij ons terecht.

Gemeenten

Stichting Coast Busters faciliteert opruimacties op en langs het water, op het land en aan de kust. Wij verzorgen hierbij de middelen, mankracht en media-aandacht en bieden een structurele aanpak, maar ook éénmalige acties. Neem contact met ons op om te kijken hoe we aan kunnen sluiten bij bestaande plannen of mee kunnen werken aan nieuwe projecten. Wij doen graag mee met brainstormsessies en kunnen via ons netwerk schoolprojecten opzetten.