In de laatste week van mei en eerste week van juni 2019, in de aanloop naar World Ocean Day op 8 juni, zal er een grote manifestatie plaatsvinden in de gemeente Katwijk. Met Beach clean ups, projecten op scholen, een college tour met niemand minder dan Merijn Tinga, onze plastic Soup Surfer en tal van andere activiteiten zullen we aandacht vragen voor het toenemende probleem van plastic afval en laten we je zien hoe ook jij mee kunt doen om dit probleem terug te dringen.

Jutters Katwijk is door Regio Haaglanden van het Wereld Natuurfonds benaderd om samen met 20Duurzaam20, het initiatief van diverse Katwijkse ondernemers die er naar streeft om in 2020 twintig procent van de energie duurzaam op te wekken, activiteiten in gang te zetten om nog meer aandacht te vragen voor de plastic soep.

Alleen lijkt het onmogelijk, maar samen kan er een hoop veranderd worden.
Met deze gedachte is Operatie Jonas opgericht met als doel om de transitie naar minder plasticvervuiling te versnellen. We willen inwoners en ondernemers van gemeente Katwijk informeren en bewust laten worden van de hoeveelheid plastic soep in de oceaan. Dit wordt gedaan door activiteiten, zoals lesgeven op scholen en een college-tour in Leiden. Uiteindelijk willen we samen met de inwoners en ondernemers de gemeente opruimen van plastic afval. Doe jij ook mee?

Kijk op https://operatiejonas.nl/ en op facebook
https://www.facebook.com/operatiejonas/ voor de laatste updates en sluit je bij ons aan!

Activiteiten: https://operatiejonas.nl/activiteiten/