Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat we hier onze oorsprong hebben. Aansluitend op het initiatief van Grondstofjutters zijn we in september 2017 gewoon maar begonnen met een oproep, grijper en juttas om het vuil van het strand bij Katwijk op te rapen.. Ondertussen is Jutters Katwijk uitgegroeid tot een enthousiaste en groeiende groep mensen die de mouwen opstroopt en elke keer weer tassen vol afval van het strand weet te halen. Want ook al ziet het er op het eerste gezicht schoon uit, er ligt altijd wat! En wat is er nou fijner dan in weer en wind lekker en goed bezig te zijn met de geluiden van de branding op de achtergrond…

Jutters Katwijk verplicht tot niets. Je kunt aansluiten wanneer je wilt. Elke maandag- en vrijdagochtend om 9.00 uur verzamelen we bij een strandopgang en gaan een uurtje aan de slag, waarna we vaak koffiedrinken in één van de strandtenten die verbonden zijn aan de Grondstofjutters. Kijk voor meer informatie op onze website.

Wil je een keertje meedoen of weten waar we deze keer beginnen ? Op onze Facebook pagina Jutters Katwijk wordt de dag ervoor aangegeven waar we van start gaan. Wil je liever in Noordwijk aan de slag ? Kijk dan bij onze vrienden van Jutters Noordwijk waar zij beginnen.

Ook voor schoolexcursies of lesprogramma’s kun je bij de mensen van Jutters Katwijk terecht. Neem voor meer informatie contact met ons op.

www.jutterskatwijk.nl

https://www.facebook.com/jutterskatwijk/