The Great Bubble Barrier, het bedrijf achter de technologie van de Limes Bubble Barrier, is een van de 15 mondiaal genomineerden voor de Earthshot Prize.
De Earthshot Prize, een initiatief van de Britse kroonprins William, is in het leven geroepen om initiatieven te ondersteunen die een bijdrage leveren aan één van de vijf doelen om de wereld waarin we leven te beschermen of waar nodig te herstellen. Dit zijn initiatieven op het terrein van natuurbescherming en –herstel, schone lucht, herleving van oceanen, afvalvrije samenleving en herstel van klimaat. The Great Bubble Barrier draagt bij aan het reduceren van plastics in zee.
The Great Bubble Barrier heeft nu twee installaties operationeel, waarvan de Limes Bubble Barrier in Katwijk de eerste is in de uitwatering van een rivier naar zee. Momenteel verkennen zij nieuwe mogelijkheden. Voor het komend jaar liggen er nieuwe installaties in het verschiet in Nederland, Portugal en Azië.
De nominatie is een mooie opsteker om wereldwijd de Bubble Barriers onder de aandacht te brengen. De uitreiking van de Earthshot-prijzen vindt plaats op 4 december.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *