Wanneer:
28 oktober 2020 hele dag
2020-10-28T00:00:00+01:00
2020-10-29T00:00:00+01:00
Kosten:
Gratis
Contact:

Afvallen en prijzen winnen? Doe mee met het Plastic Dieet !

Op 1 oktober start in Katwijk het Plastic Dieet. Dit is een actie om een maand lang bewust met plastic gebruik om te gaan en manieren te vinden om het gebruik te minderen. Dit kan door plastic te weigeren, te verminderen en te hergebruiken.

Het Natuurcentrum Katwijk en Jutters Katwijk roepen zoveel mogelijk mensen op om deel te nemen aan deze actie. Vorig jaar gingen Marteke Makenze, Louis van Schie en Caroline Koiter samen de challenge aan. Dit jaar hopen ze op meer deelnemers.

Het Plastic dieet is wereldwijd een fenomeen. Caroline deelt haar ervaring van vorig jaar:
“De eerste week had ik gebruikt om na te gaan hoeveel plastic we als gezin eigenlijk gebruiken. Dat is schrikken! Met het gezin heb ik toen besproken hoe we ‘plastic vrij’ boodschappen kunnen doen. De markt is een handige plek om producten te kopen als je plastic wilt minderen. Moet je natuurlijk wel je eigen bakjes en netjes meenemen. Tijdens een evenement kocht ik een blok shampoozeep, tandpastatabletten, bamboerietjes en een bijenwaskleedje waar ik kaas in kan verpakken. Al met al viel het me alles mee en had ik boeiende gesprekken als ik vertelde dat ik ‘op dieet was’.

Ook Louis, dé plastic soep bestrijder vanuit Jutters Katwijk, Straatjutters Katwijk en Coast Busters, is er dit jaar weer bij. Louis kijkt al een tijdje erg kritisch naar verpakkingen bij het boodschappen doen. Een goede voorbereiding is vereist. In een gewone supermarkt glimt al het plastic je bij binnenkomst al tegemoet. Inkopen doen zonder “single use plastics” is eigenlijk geen doen. Louis hoopt dit jaar een top 10 te kunnen maken van meest efficiënte manieren om plastic te minderen.

Louis en Caroline dagen zoveel mogelijk mensen uit om mee te doen om in de maand oktober minimaal een week (langer mag natuurlijk) mee te doen aan het Plastic Dieet. Voor de wedstrijd vragen we deelnemers om hun ervaring (met bijgevoegd een foto) te delen. De meest originele inzending maakt kans op een dinerbon. Op zaterdag 31 oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Wil je meedoen aan het plastic dieet en de wedstrijd, neem dan contact op met caroline@natuurcentrumkatwijk.nl

Een lijst met tips en tricks vind u hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *